< Közösségi média blog - 2010. 3. hónap
top-image

Akik még éjszaka sem akarnak elszakadni kedvenc közösségi média alkalmazásuktól, azok már az ágyukba is vihetik legkedvesebb oldalukat.

A Curious Photos Blog oldalán összegyűjtöttek néhány különleges párnát számítógép rajongóknak.

Akit a "legcoolabb" számítógépes munkahelyek érdekelnek, azok is találnak itt kedvükre valót.

Ez olyan "nem is tudom hova tegyem" dolog. Lehet közösségi média, lehet interaktív offline hirdetési felület, lehet egy jópofa mobil alkalmazás.

Elgondolkodtál már azon, hogy a vonalkód vékonyabb, vastagabb vonalai mit jelenthetnek?

Egy igazán egyedi alkalmazás segítségével a felhasználó határozhatja meg a vonalkódok tartalmát. Bármilyen digitális tartalmat - szöveget, képet, videót, zenét, pdf fájlokat, tömörített fájlokat, stb. - hozzáadhatunk egy speciális vonalkódhoz, amit kinyomtathatunk, felragaszthatunk, felvasalhatunk pólóra.

Néhány tipp a használatához: felhasználható

  • üdvözlőlapon személyreszóló üzenet "elrejtésére", 
  • névjegykártyán bemutatkozó anyag (videó, cégismertető) tárolására,
  • akciók kommunikálására.

 

 

 

 

 

 

 

Az új közösségi őrület neve Stickybits.

Az alkalmazás iPhone-ra és Androidra tölthető le.

Beszüntette tevékenységét a "Please Rob Me" című oldal, mely néhány hónappal ezelőtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy közzétette a közösségi média használók aktuális helyzetére vonatkozó információkat.

Az oldal célja a figyelemfelkeltés volt: fel akarták hívni a figyelmet, hogy a helymeghatározó programok (pl.: Google Latitude, foursquare) használatával, illetve a twitteren, Google Buzz-on, egyéb közösségi médiában közzétett, tartózkodási helyre utaló információk megosztásával mennyire megkönnyítjük a rablók dolgát.

Szinte már klasszikusnak számít annak az amerikai családnak a története, akik nyaralásra indulva ezt twitteren közzé tették, majd hazatérve csodálkozva látták, hogy üres a házuk. 

Természetesen nem minden esetben könnyű összekapcsolni egy user nevet egy valós személlyel. Minél aktívabban használja valaki az internetet, a közösségi médiát, annál több adatot ad meg magáról, de az ismerősi kör feltérképezésével is el lehet jutni a kiválasztott felhasználóhoz.

A "Please Rob Me" oldalán több hónapig real time láthatók voltak az információk, ki hol jár éppen.

A kezdeményezés fogadtatása igen vegyes volt: voltak, akik szerint épp ezzel az oldallal hívták fel a rablók figyelmét a közösségi média ilyen módon történő használatára.

Az oldal készítői úgy gondolják, hogy elérték céljukat és sikerült felhívni a figyelmet a közösségi média egy jelentős veszélyére.

bottom-img
süti beállítások módosítása